Inspiratieverhaal

Je medewerkers zitten vast. Jijzelf mogelijk ook! Er worden vooral problemen gezien. Het zijn allemaal zeer goede redenen waarom dingen niet gaan zoals ze moeten gaan. Helaas wordt het hierdoor niet beter! Er is weinig geloof en er is een neiging tot klagen. Hoe doorbreek je dit?

Een goed verhaal biedt uitkomst. Een waargebeurd persoonlijk verhaal waarin iedereen zich herkent en waar iedereen voor zichzelf tot reflectie komt. Een metafoor voor verandering waarin bewust onzekerheid is opgezocht, zaken anders gingen dan de bedoeling was, grenzen zijn verlegd en er uiteindelijk steeds nieuwe wegen bleken.

F2 - vakantie Amerika 625Ik heb een 2 maanden durende langeafstandswandeltocht gemaakt waarin ik alleen door uitgestrekte en verlaten gebieden van Amerika trok. Een reis die eigenlijk door de bergen van Colorado had moeten lopen, maar dat nooit heeft gedaan. Een reis met barrières, onverwachte hulp, inzichten en uiteindelijk de start van een nieuwe reis.

Ik vertel dit verhaal aan de hand van het Wiel van Verandering, een reflectiemodel dat op deze reis en op mijn vele ervaringen met veranderprocessen in bedrijven is gebaseerd. Ik vertel het zoals het was, soms mooi, soms emotioneel, soms spannend. Daardoor is het herkenbaar en gaat iedereen bij zichzelf na wat hij zou doen en hoe hij nu met mogelijkheden omgaat.

Na het verhaal wordt de metafoor naar de dagelijkse praktijk verlegd en gaan teamleden met elkaar in gesprek, hoe zij met de verschillende omstandigheden omgaan. Het Wiel van Verandering is hierbij leidend principe. Jij en jouw medewerkers gaan steeds meer naar mogelijkheden kijken. Het oorspronkelijke patroon is doorbroken!