Wie ben ik

Als oprichter en eigenaar van Freedom Events, ondersteun ik managers om verandertrajecten leuk en succesvol te maken.

P1100596Ik geloof dat management de sleutel is in het plezier en succes van organisaties. Zij laten de organisatie bloeien door medewerkers in hun kracht te zetten. Zij zijn bepalend in het loslaten van oude patronen om blijvende groei te realiseren.

Zelf was ik 12 jaar leidinggevende van teams die sterk in ontwikkeling waren. Ruim 10 jaar gaf ik sturing aan processen en was ik actief als coach en adviseur. De rode draad was steeds groei van organisatie en medewerker. Mijn talent is: “Zorgen dat het goed komt”.

B9 - start reisVeel van deze ervaringen vielen op zijn plek na mijn tocht van twee maanden in afgelegen gebieden van Amerika. Ik liep daar lange afstanden. Alleen. Ik had de reis uiteraard goed gepland.  Maar toch verliep deze reis, net als een verandertraject, geheel anders.

Het doel was om hoog in de Rocky Mountains te gaan lopen, maar bij aankomst bleek er 5 meter sneeuw te liggen…Ineens moest het roer om… Een ultiem verandertraject, waarbij niets voorspelbaar bleek, vertrouwen en lef essentieel waren en iedere dag nieuwe invalshoeken bood.

Dit was hét moment waar “Het wiel van verandering” werd geboren, mijn model waarmee managers sturing kunnen nemen over hun eigen reis van verandering.

De natuur is een resultante van constante veranderingen. Als afgestudeerd bioloog/ ecoloog heb ik uitgebreide kennis van evolutie, gedrag, biotopen en leefwijzen van dieren en planten. Er liggen veel parallellen met ontwikkelingen in en tussen organisaties. Door mijn jarenlange ervaring in organisatieverandering kan ik deze verrassende parallellen omzetten tot nieuwe inzichten en begrip over de situatie in jouw organisatie.

Mijn passie is vrijheid te brengen in organisaties, zodat deze loskomen van vaste patronen en gaan werken vanuit mogelijkheden. Waar mensen naar elkaar luisteren en vanuit hun kracht werken. Deze organisaties staan in verbinding met zichzelf en met de omgeving. Deze organisaties maken de wereld beter.

Een betere wereld ondersteun ik ook op andere manieren. Als voorzitter en oprichter van de Stichting Survival Havelte promoot ik de veelzijdige survivalsport en organiseren we onder andere de jaarlijkse Survival Challenge Havelte. Een evenement dat groeit naar meer dan 800 deelnemers en vooral gericht is op jeugd. Door de Stichting gaat de jeugd aan het sporten, komt natuur dichterbij en worden grenzen verlegd!

Als coördinator van het Beatrixfonds in Havelte is het mijn verantwoordelijkheid om een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor bestrijding van spierziektes en om het leven van mensen met een spierziekte mooier te maken.

Een betere wereld, ik ga ervoor!